Hittebestendige plamuur

Debrasel Alsi 12 Plamuur in blik

Deze Hittebestendige Plamuur is een extreem harde, sterk en roestwerende 2K plamuur met speciale eigenschappen die gebruikt kan worden op alle metalen, aluminium en houten oppervlakken. Deze 2 componenten plamuur wordt zelfs zo hard dat hier zelfs een schroefdraad in getapt zou kunnen worden. De Debrasel Alsi 12 2K plamuur is bestand tegen hoge temperaturen (max 200° C) en de ideale plamuur voor het herstellen van carrosserie-onderdelen, plaatwerk en andere metalen met roestwerende eigenschappen. Dit maakt de Debrasel Alsi 12 ook de beste plamuur voor het restaureren van motorblokken.

Debrasil Alsi 12 als tinvervanger

Daarnaast wordt dit product ook gebruikt bij schadeherstel voor het roestvrij afwerken van lasnaden en het dichten van kleine gaatjes of scheurtjes in de carrosserie. Ook het roestvrij afwerken van raamsponningen of felsnaden is met Debrasel PbSn Replacer erg makkelijk. Debrasel Alsi 12 is uitermate geschikt als tinvervangend product en dus ideaal voor het herstellen van roestproblemen.

Hittebestendige plamuur

Debrasel Alsi 12 2 componenten plamuur is hittebestendig tot 200° Celsius. Doordat deze 2K plamuur goed bestand is tegen hoge temperaturen, is deze ideaal geschikt voor het plamuren van onderdelen die extreem heet worden. Denk hierbij aan het plamuren van uitlaten, spruitstukken, motorblokken enz.

Debrasel Alsi is zeer hard en zeer sterk.

Debrasil Alsi: voor het plamuren van alle metalen, ook toepasbaar op hout. Naast de uitzonderlijke hardheid van de Debrasel Metaalplamuur, zorgt de samenstelling voor een grote soepelheid zodra de metaal plamuur is aangebracht. Uitgeharde Metaalplamuur Debrasel is bestand tegen koolwaterstoffen (benzine, diesel) en sommige zuren (accuzuur). Afhankelijk van de toepassing en ondergrond is Debrasel Alsi 12 bestand tot temperaturen tot 200ºC.

Hoe Debrasel Metaal Plamuur te gebruiken

 1. Plamuur goed doorroeren: Roer de ingredienten van de plamuur goed door om een homogene pasta te verkrijgen. Neem de gewenste hoeveelheid Debrasel Plamuur voor de toepassing.
 2. Plamuur met Plamuurverharder mengen: De Plamuurverharder dosis is 0.5%.
 3. Plamuren op schone en droge oppervlakken, vrij van vet en andere onzuiverheden: Begin reparatiewerkzaamheden altijd met een schoon en vetvrij oppervlak. Verwijder olien, water en andere verontreinigingen van het oppervlak waar de metaalplamuur op wordt toegepast.
 4. Plamuren van opgeruwd oppervlak: Zorg voor een goede hechting van de plamuur door het te repareren oppervlak wat op te schuren. Het oppervlak moet ruw zijn in plaats van glad. Gladde ondergronden voor aanbrengen van Debrasel eerst wat opruwen.
 5. Nabewerking: Afwerking na Plamuren De metaalplamuur kan na toepassing doorboord worden indien nodig. Na uitharding is het tappen van schroefdraad voor bouten mogelijk. Debrasel ALSi 12 is door de hardheid wel wat moeilijker te schuren dan gewone plamuur.

Toepassingsmogelijkheden Debrasel Alsi12

Debrasel plamuur is roestwerend en minder gevoelig is voor vochtopname. Debrasel Metaal Plamuur is daarom zeer geschikt om op lasnaden te zetten die niet helemaal dicht zijn en waar dus nog vocht bij kan komen. Vocht werkt niet in op deze plamuur. Normale plamuurproducten op niet helemaal afgesloten lasnaden vertonen na verloop van tijd vaak bulten in de plamuur, dit is een gevolg van vochtinwerking.

 • Carrosseriebouw: Een nieuwe vorm plamuren aan ruwe randen. De wielkasten kunnen worden gevormd met hamer en aambeeld (ons product is vrij flexibel). Afwerking van alles wat is gesoldeerd. Goede afdichting aan de onderkant van de doos, brugbalken, deuren en dak, voorkomt dat onderdelen hoeven te worden verwijderd, op roestige onderdelen, vervangt de hars.
 • Carroserieen: in het algemeen plamuren op de cabine, op aluminium en voor het afwerken van de tank.
 • Industrie: voor het waterdicht plamuren van een bekraste bovenlaag. Voor het verbinden van draad.
 • Luchtvaart: om stroomlijnen in vorm te brengen (achter het deel van de reactoren).
 • Garages: scheuren in het carter plamuren; slijp het gebarsten oppervlak en maak een kleine incisie. Debrasel kan geplaatst worden op gebarsten cilinderkoppen en motorblok, lekken in gas-, diesel-of watertanks.
  • Debrasel Alsi12 Plamuur kan voor restauraties aan klassieke auto’s gebruikt worden, bijvoorbeeld om lasnaden weer strak glad te maken.
  • Ook kan er met Debrasel bijvoorbeeld een carterpan van aluminium dichtgemaakt worden.
  • Na uitharding kan er op Debrasel Metaal Plamuur een poedercoating aangebracht worden.
  • Debrasel Alsi 12 is bestand tegen koolwaterstof, benzine, dieselbrandstof en bepaalde zuren (bijvoorbeeld accu en batterij). Logo, autoschade herstel producten voor auto, motor, boot, caravan

Overige mogelijke toepassingen voor Debrasel Plamuur

 • Herstel van carrosseriedelen die zijn aangetast door oxidatie
 • Hechten en plamuren van metalen en verzinkte plaatijzers
 • Afwerking van lasnaden
 • Hervorming van de wielovergangen, carrosseriedelen rondom de voorruit of bijvoorbeeld rondom een open dak
 • Opvulling van de onderkant van de carrosserie, de chassisbalken en het dak
 • Reparatie van uitlaatsystemen
 • Reparatie van koolwaterstoftanks
 • Reparatie van accus (Debrasel is bestand tegen bepaalde zuren)
 • Reparatie van scheuren of barsten in carter, motorblokken of koelsystemen
 • Afdichtingswerkzaamheden bij loodgieterswerk
 • Repareren van doorgeroeste plekken
 • Vullen van grote gaten
 • Vullen van gaten en opnieuw draad tappen
 • Hervorming van een bekraste vijzel

Wanneer niet voor Debrasel Alsi Plamuur kiezen

Laat Debrasel niet een nacht staan om het vervolgens verder te modelleren: na uitharding wordt Debrasel hard en is daarna eigenlijk alleen d.m.v. slijpen nog in model te brengen. Debrasel is na uitharding erg hard en daardoor moeilijk te schuren, mocht u diverse nabewerkingen willen toepassen dan is wellicht de Aluminium Polyester Plamuur een beter alternatief.

Gebruikstip Debrasel Plamuur

 • Metaalplamuur gaatjes in lasnaden opvullen: Debrasel kan ook gebruikt worden voor het opvullen van gaatjes in lasnaden. Vul de gaatjes op met Debrasel, alleen de gaatjes stoppen, vervolgens licht afschuren. Daarna het gehele oppervlak licht plamuren voor een mooi glad oppervlak.
 • Aluminiumplamuur in laagjes verwerken: Voor alle plamuren geldt dat er beter in laagjes gewerkt kan worden. In een keer een laag dik plamuren kan luchtinsluiting als gevolg hebben en dus vocht en lucht in de plamuur achterlaten. Met name met Debrasel is het niet aan te raden om dik te plamuren omdat Debrasel na uitharding zeer hard wordt, het is na uitharding moeilijk te schuren.
 • Rand op ene metalen deur maken met plamuur: Met enige ervaring is het ook mogelijk om een randje bij een metalen deur op te maken.
 • Steenslag deukje wegwerken: Debrasel Metaalplamuur is ooko goed te gebruiken om een deukje van een steenslag weg te werken. Wordt het oppervlak bespoten, dan kan het steenslagje even dun geplamuurd worden en vervolgens met P1200 glad geschuurd worden. Het uitspuitdeel heeft maar heel weinig kleurlak nodig, met een zeer strak resultaat.

Waar kan ik de Debrasel Alsi 12 plamuur voor gebruiken?

De Alsi 12 plamuur van Debrasel is een veelzijdig toepasbare plamuur. Deze plamuur is van hoogwaardige kwaliteit dat deze voor vele doeleinden gebruikt kunnen worden. Debrasel 2 componenten plamuur staat bekend om zijn extreem harde droging waardoor deze plamuur gebruikt kan worden bij het herstellen van afgebroken hoeken op carrosseriedelen, schroefgaten gevuld kunnen worden, afwerken van lasnaden en het dichten van kleine gaatjes of scheurtjes in de carrosserie. Ook het roestvrij afwerken van raamsponningen of felsnaden!

 • Hervormen van hoekige randen
 • Barsten in de karter, gescheurde cilinderkoppen en motorblok, lekken in benzinetank, dieseltank of waterreservoir
 • Voor de waterdichtheid van een gekraste vijzel
 • Om draad op stukken te repareren
 • Deze plamuur isoleert goed en kan in bepaalde gevallen een zekeringsdoos en een elektrische draadklem isoleren